Banner voor op website nshs

Toeschouwers krijgen tijdens deze show, die tegelijkertijd keuring en wedstrijd is, meer Shires te zien dan alleen indrukwekkende hengsten en de veulens van enkele maanden oud, die nog bij de merrie lopen. De paarden worden door de eigenaren prachtig versierd met gekleurde vlechten en vlaggetjes in de manen en de staart, terwijl de sokken spierwit worden gewassen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Zo worden de Shires aan de hand voorgebracht aan een deskundige Engelse jury, die beoordeelt in hoeverre de paarden voldoen aan de rasstandaard en de klassering bepaalt. De beloning bestaat uit bekers en rozetten.

Omdat de Shire in toenemende mate wordt gebruikt als rijpaard, zijn er ook zadelrubrieken: dressuur, Kür op Muziek en originaliteit. In deze laatste rubriek kan men zijn of haar creativiteit uitleven zowel qua uiterlijk als qua rijvaardigheid.

Voor de echte liefhebbers is deze show een uitgelezen kans om een heleboel prachtige Shires op één dag te zien. Kijk op deze website bij de Agenda om te zien wanneer en waar het plaats vindt. De toegang is gratis.

 

 

 

22, 23 en 24 juni 2018

Farm & Country Fair Aalten

Aanwezig met stand en demo's

 

11 juli 2018

50ste Concours Hippique Schiermonnikoog

Aanwezig met demo's

 

10, 11 en 12 augustus

Zomerfair Den Alerdinck, Laag Zuthem

Aanwezig met stand en demo's

 

2 september 2018

Paard en erfgoed te Boschoord

Aanwezig met stand en demo

 

meer...